Få hjælp til alkoholbehandling når du gerne vil være ædru

04 juni 2020 Astrid Pedersen

Er dit forbrug af alkohol nået til et punkt hvor du selv er begyndt at finde det en kende problematisk? Så bør du holde fast i den tanke – og hurtigst muligt søge professionel hjælp til afvænning. Når først man er gået hen og blevet afhængig af et stof som alkohol går det nemlig kun én vej hvis man ikke tager affære – og det er nedad i en ond spiral.

Men der er gode nyheder. Det at du selv er i stand til at erkende at du har et problem er et tegn på at du stadig er i stand til selv at gøre noget ved det. Samtidig tyder alting på at der er rigtig gode chancer for at du kan komme tilbage på det rette spor.

Den bedste prognose for helbredelse af alkoholmisbrug er engagement fra den misbrugsramtes side. Så det er bare om at fatte knoglen og tage kontakt til et professionelt misbrugscenter med henblik på alkoholbehandling.

Hvorfor gå i alkoholbehandling?

Måske tænker du, at det måske er lidt over the top med en alkoholbehandling. Du kan jo bare stoppe dit forbrug selv. Måske i morgen – eller i næste uge. Men her må du stå fast, for det er som oftest her det går galt. Skal skuden vendes, skal der drastiske midler i brug, for eksempel i form af et intensivt behandlings forløb på et misbrugscenter.

Samtidig kan det være direkte farligt for helbredet selv at forsøge sig med afvænning. Har din krop over en længere periode vænnet sig til en vis mængde alkohol på daglig basis vil den reagere med ganske ubehagelige abstinenser hvis du fjerner stoffet fra den ene dag til den anden. Derfor er det vigtigt at du kommer i professionel behandling hvor du kan blive afruset under overvågede forhold.

Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder